band    Rock, blues and more...RE-Phil bestaat uit Michel, Ton, Jean-Paul, Martien, Philip en Oscar en is opgericht in december 2012. Alle bandleden hebben een brede muzikale interesse en veel ervaring met samenspelen in de meest uiteenlopende formaties. Halverwege mei werd een try-out optreden geregeld voor vrienden, kennissen en familie. Het "dak ging eraf" voor zowel publiek als bandleden en langzamerhand komt het besef dat de muzikale klik tussen deze vijf mannen bijzonder is. Eind september de echte vuurdoop; een avondvullend optreden in café Manus in Best.  Met ruim 3 uur repertoire wordt het publiek vermaakt tot in de late uurtjes. Nieuwsgierig geworden? Kijk bij "Optredens" waar je RE-Phil live kunt horen spelen of nodig ons uit op je eigen feest of evenement.


Ton van Loon


Gezonde gekte, passie, mooie geluiden maken en dat in de blender stoppen van de band. De wereld heeft goede en slechte muziek. De goede wil ik zo laten horen met de band dat het publiek er verrassend mee ingestraald wordt. Rock, Funk, Jazzy, Noname, rustige en dampende muziek, ruimte oprekken om met inspiratie te spelen. Naast uit te kunnen leggen tonen uit de gitaar halen is er mijn eeuwige en oprispende drang om geluiden uit de dierentuin er uit te willen ketsen.

Michel van Hees

 

De liefde voor veel smaken muziek is me met de paplepel ingegoten. De klassieke gitaar was de opvolger van mijn blokfluit. Daarna heb ik gitaar gespeeld in een bigband. Door studie en werk ben ik muzikaal even wat minder actief geweest. De liefde voor muziek is altijd blijven bestaan. Ik heb in verschillende bands gespeeld als zanger en gitarist. Al ruim tien jaar ben ik zanger bij popkoor Sway. Daarnaast zing ik bij de Rock Band ROFL én bij RE-Phil. Bij deze laatste band word ik als zanger uitgedaagd om verder te groeien.

 

Jean-Paul Scheepers


Als elfjarige hardrockers en fervent luchtgitaristen richtten mijn klasgenootjes en ik ons eerste bandje op genaamd Pretty Boys, waabij iedereen dacht dat we humor en zelfspot hadden. Later zou hieruit een echte band ontstaan; The End. We speelde punk want iets anders beheersten we niet. Mijn keuze was op basgitaar gevallen. Na jaren ploeteren in allerlei bands met allerlei stijlen ben ik gestopt. Maar bloed kruipt... dus een paar jaar geleden pakte ik de gitaar op om het over een andere boeg te gooien. Nu luister ik vooral naar Alex Lifeson en Pat Metheny.

 

Martien Smits


Een leven lang muziek! Als kind ben ik gestart met een blokfluit. Na een korte periode klarinet kwam de saxofoon. Als dienstplichtig militair heb ik het land verdedigd als fulltime saxofonist. Daarna heb ik lange tijd niet gespeeld. Het Wilhelmus en Copacabana maakten plaats voor jazz en funk. Eind vorige eeuw heb ik de muzikale draad weer opgepakt. Vanaf die tijd heb ik in verschillende bands gespeeld. Sinds een paar jaar speel ik ook rock. Een knipoog naar blues en jazz is altijd hoorbaar.

Philip Rosing


Na bijna 10 jaar klassiek (viool) werd kort na mijn pubertijd de aantrekkingskracht van veel decibellen en ruige muziek te sterk. Gewapend met evenveel snaren maar dan een paar octaven lager kwam de eerste uitdaging al snel voorbij; een heuse rockband met gitaristen met lange haren. Vele andere groepen volgden; van een jazz georiënteerd trio tot en met het begeleiden van een 40 koppig harmonie orkest. Na een tijdje wat minder actief te zijn geweest op het podium begon het toch weer te kriebelen met RE-Phil als resultaat.

Oscar Sloots

 

Eigenlijk heeft drummen heeft me altijd gefascineerd. Na jarenlange ervaring met ‘airdrummen’ ben ik ongeveer tien jaar geleden eindelijk echt begonnen met lessen en spelen. Daarna is het heel snel gegaan; sinds 2012 drum ik in een big band en daarnaast ook in RE-Phil. De brede repertoire keuze van RE-Phil past precies in mijn straatje, want rock, blues, jazz of funk, zolang het me maar raakt vind ik het leuk om te spelen!

Copyright  © All Rights Reserved